nuffnang ads

Thursday, July 19, 2012

Persiapan barang baby

mama skrg dh masuk 21weeks or 5 bln ++ la.. Pregnancy kali ni Alhamdulillah berjalan dengan baik dan lancar..cuma check-up baru2 nih lps scan doc bgtau ada problem sikit..msalah uri kt bawah tp doc ckp xperlu risau sbb msih awal lg..mama risau gak la tp try to be positive..hope everything will be ok la nnt..Insyaallah..

mama dh mula bt persiapan utk brg2 baby secara slowly...mmg org tua2 ada ckp jgn awl sgt beli brg bby tp bila mengenangkan byk duit yg diperlukan kalo beli skit-skit, so mama pon terpksa la langgar pantang larang tu..hehehe...bkn apa, mama nih bknnya byk sgt duit nk spent kalo nk beli sekaligus brg2 tuh..elok la kalo start awal beli brg2 tuh so x terasa sgt duit tu keluar kan?..

setakat sekarang ni antara brg yg mama dh beli adalah baby carrier, rocking chair (beli ms MyDear bt warehouse sale itu hari..so dpt la murah skit dr hrga biasa), kain lampin (ni wajib beli sbb ms Aysyah dulu mmg xbeli pon lampin..), tikar getah utk baby (yg Aysyah dulu mama dh sedekah kt ank buah mama), towel mndi, few baju (xbyk sgt beli sbb xtau lg bby apa dlm tummy mama nih) and wet tissue..semua ni beli ms Anakku bt warehouse sale jugak itu hari..ye, mama sekarang adalah seorg yg sgt particular dgn warehouse sale, mother& child expo..heheh..bkn apa sbb kalo beli time mcm nih kita akan dpt hrga yg lebih murah berbanding biasa la..sedikit penjimatan di situ..heheh

mama ada jugak buat list brg yg perlu beli utk both mama & baby jugak..sbb takut ada jer brg x ckup bila nk guna nanti..paham2 je la kalo nk suruh abah beli..dia bknnya tau pon..heheh..(sorry abah!!)..so far mama masih ikut lg list yg mama buat tuh..and sebenarnya byk lg yg nk kena beli termasuk la ubat utk mama ms berpantang nnt..

dulu masa bersalinkan Aysyah mama guna ubat jenama Mustika Ratu tp kali nih dok bercadang nak try jenama lain pulak..teringin nak try Set Bersalin Jamu Mak Dara tp bila tgk hrga dia...hmmm...xpela..kita cr ubt lain yg lebih murah skit...hehehe...mahal sgt la Jamu Mak Dara nih..Abah suggest suh try Set Bersalin Orang Kampung..set ni pon ok gak sebenarnya..jauh lebih murah dr Jamu Mak Dara tuh..setakat nih mama dok survey hrga dia around RM 150 - RM 170 je..dan mungkin boleh mintak tawar lg nnt..

mcm dh panjang plak mama dok bercreta kt sini..hari ni bos xder so mama dh sangap dok opis..nak blik umh malas plak sbb mama xbleh nk drive sendiri so dok je kt opis yg sejuk beku nih..


eh..ok la..babai!!!

1 comment:

  1. try http://cenderamatadarihati.blogspot.com ...hamper barangan bayi pada harga yang amat berpatutan. boleh beli utk diri sendiri mahupun untuk hadiahkan pada kawan2...

    maaf tumpang iklan...

    ReplyDelete